Zrębki wędzarnicze Browin olcha i buk, 450g drobne KL2

marka produktu: Browin
EAN: 5908277715434
Najniższa cena regularna w ostatnich 30 dniach: 7,99 zł
6,99 zł
7,99 zł (-13%)
cena netto: 5,68 zł
wysyłka od: 11,90 zł
Liczba sztuk
Dostępny w magazynie

Najwyższa jakość oferowanych przez nas zrębków olchowo-bukowych umożliwia sprawny proces wędzenia wykluczając możliwość zapchania się podajnika. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i kolor.

Charakterystyka produktu:

pochodzą z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70 % olcha i 30 % buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących,
doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny,


charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%, 
klasa 02 (frakcja drobna) - główne zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem,
do użycia przy grillowaniu i wędzeniu.

Sposób użycia:

Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

 

Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml/kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. 

Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.

Znajdziesz nas na: