Zrębki wędzarnicze Browin olcha i buk, 450g drobne KL2
Najwyższa jakość oferowanych przez nas zrębków olchowo-bukowych umożliwia sprawny proces wędzenia wykluczając możliwość zapchania się podajnika. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i kolor.
Charakterystyka produktu:
pochodzą z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70 % olcha i 30 % buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących,
doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny,
charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%,
klasa 02 (frakcja drobna) - główne zastosowanie w wędzarniach z automatycznym-ślimakowym podajnikiem,
do użycia przy grillowaniu i wędzeniu.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml/kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Dostępne metody dostawy oraz rodzaje płatności i ich koszt dla tego produktu:
Kurier InPost
Kurier DHL
Paczkomaty InPost
Odbiór osobisty (ul. Stefana Żeromskiego 59 Kosakowo 81-198)
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupami oraz rabatami hurtowymi, również możesz skorzystać z poniższego formularza lub skontaktować się za pomocą danych, które znajdziesz w zakładce "kontakt" u góry strony.