Zrębki do wędzenia i grillowania olcha 70%+buk 30%
Zrębki do wędzenia i grillowania olcha 70%+buk 30%
Te zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe świetnie nadają się do wędzenia oraz grillowania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor.
Pochodzą one z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70% olcha i 30% buk) z terenów ekologicznie czystych. Są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących.
Doskonale nadają się do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny.
Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%. Główne zastosowanie znajdują w wędzarniach z zasobnikiem o dużych otworach, do użycia przy grillowaniu i wędzeniu.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Dostępne metody dostawy oraz rodzaje płatności i ich koszt dla tego produktu:
Kurier InPost
Kurier DHL
Paczkomaty InPost
Odbiór osobisty (ul. Stefana Żeromskiego 59 Kosakowo 81-198)
Jeżeli jesteś zainteresowany zakupami oraz rabatami hurtowymi, również możesz skorzystać z poniższego formularza lub skontaktować się za pomocą danych, które znajdziesz w zakładce "kontakt" u góry strony.